14.05.2021 Smart domácnosť s inteligentným kúrením

V dnešnej dobe je smart takmer všetko – od mobilov, cez chladničky až po vykurovanie. Základom všetkých inteligentných zariadení je úspora, ako časová, tak aj nákladová a preto by sme Vám chceli priblížiť, ako prostredníctvom smart zariadení ušetríte, napríklad pri vykurovaní prostredníctvom zónovej regulácie. V tomto článku by sme Vám chceli predstaviť ďalší z našich smart produktov – zónovú reguláciu od spoločnosti Rehau – NEA SMART 2.0.

Na začiatok si povieme niečo bližšie o pojme zónová regulácia. Zónová regulácia je v jednoduchosti systém, ktorý Vám umožňuje prispôsobovať si teploty v rôznych zónach/miestnostiach Vášho domova podľa vašich potrieb a preferencií. Takýmto spôsobom viete ušetriť priemerne až 30% prevádzkových nákladov, čiže z dlhodobého hľadiska sa Vám náklady spojené s obstaraním regulácie čoskoro vrátia, pričom nie je dôležité či kúrite prostredníctvom plynu, elektriny, či tepelným čerpadlom, alebo či máte dom s podlahovým vykurovaním. Základom zónovej regulácie je riadiaca jednotka, ktorá umožňuje ovládanie viacerých zón súčasne, čo je obrovskou výhodou najmä pri domoch s väčšou rozlohou, či viacerými miestnosťami. Ďalšou samozrejmosťou zónovej regulácie sú izbové termostaty, ktoré Vám nielen že ukazujú, aká je aktuálna teplota v miestnosti, ale môžete prostredníctvom nich ovládať teplotu v danej miestnosti. Niektoré pokročilejšie zónové regulácie Vám ponúkajú aj informácie o vlhkosti či možnosť nastavenia časového programu, kedy sa má v danej miestnosti zapnúť alebo vypnúť vykurovanie. A keďže sa bavíme o smart riešeniach, každé smart zariadenie by ste mali vedieť ovládať nie len v pohodlí domova, ale napríklad aj z kancelárie alebo po ceste domov. Preto k smart regulácii budete potrebovať aj internetové pripojenie a smartphone.

Keď už viete, čo všetko Vám umožňuje zónová regulácia, pozrime sa na konkrétne riešenie, ktoré ponúka Rehau. V úvode článku sme spomínali, že si niečo povieme o NEA SMART 2.0. Čo to znamená? V prvom rade je to komfort a úspora, v druhom aj dizajn a jednoduchosť ovládania prostredníctvom aplikácie alebo termostatov, ktoré disponujú nočným osvetlením, LED displejom a čiastočným dotykovým ovládaním. Prostredníctvom tejto technológie dokážete ovládať okrem zdrojov kúrenia aj zdroje chladenia. Určite oceníte aj smart funkciu Geofencing, ktorá dokáže zistiť polohu zariadenia, s ktorým je spárovaná regulácia a zapína alebo vypína kúrenie v závislosti od nastavenej vzdialenosti od domova. No a napokon dizajn. Rehau Vám ponúka zariadenia v dvoch farebných prevedeniach, ktoré budú určite veľmi vkusným doplnkom Vašej domácnosti. Samozrejmosťou je ovládanie prostredníctvom mobilnej aplikácie, takže máte všetky aktuálne informácie vo svojom vrecku. Čo stojí určite sa spomenutie je, že táto regulácia sa aj inteligentne učí, ako čo možno najefektívnejšie otvárať a zatvárať ventily. Keďže je pripojená na internet, dokáže sledovať informácie o počasí, ale aj sledovať aktuálnu vonkajšiu teplotu. Takýmto spôsobom zhromažďuje dáta a do budúcna sa dokáže lepšie prispôsobiť aktuálnym poveternostným podmienkam a opäť tak šetriť náklady pri zabezpečení Vašich požiadaviek na teplotu v jednotlivých miestnostiach. Ak hovoríme o smart technológiách, určite oceníte napríklad aj hlasové ovládanie termostatov prostredníctvom aplikácie Amazon Alexa, či aplikáciu v slovenskom jazyku.

       

Pojem smart domácnosť dnes už nie je novinka, avšak, ak neustále premýšľate ako si zabezpečiť intuitívne ovládanie domova, zónová regulácia bude tým správnym krokom. Ak Vás náš článok zaujal a chcete získať viac informácií, prípadne cenovú ponuku na takýto typ zónovej regulácie, kontaktujte nás, nájdeme pre Váš domov to správne riešenie. 

späť na Blog